Gastronómia
Ak Vás samotná predstava afrického pokrmu nenapĺňa slastným pocitom, nemusíte mať strach, že na dovolenke v Keni budete o hlade. Všetky väčšie miesta ponúkajú rôznorodú zmes od čínskych jedál, cez arabské, sieť rýchleho občerstvenia až k univerzálnemu šalátovému menu. Ak predsa len radi skúšate nepoznané, máte tiež na výber ..
Na raňajky sa podáva čaj a mandaazi (sladké koláče). Hlavným jedlom je mäso, ako príloha sú zemiaky, ryža, nekvasená chlebová placka (čapati), roztlačené banány (matoke) alebo kukuričná kaša (ugali), ktorá je národným jedlom. Obľúbené je opečené mäso (nyama choma), najmä baranie, hovädzie ale aj kozie. Podáva sa so zeleninou alebo s kukuričnou kašou. Obľúbené sú aj pečené kura (kuku choma) a grilované steaky so zmesou fazule a kukurice (githeri).
Časté sú taktiež morské a sladkovodné ryby ale predovšetkým exotická zverina (ťavy, antilopy, opice, zebry, pštrosy). Bežný je kebab, varená kukurica a sambusas (smažené cestovinové trojuholníčky plnené pikantným sekaným mäsom alebo zeleninou). Do niektorých jedál sa pridáva kokos a prakticky do všetkých veľa korenia.
Národným nápojom je čaj (chai), z čajových listov, mlieka, vody a cukru. Miestne pivo (pombe) sa kvasí z banánov, prosa, cukru a byliniek. Varí sa tiež zázvorové pivo. Miestne ovocné víno sa pripravuje napríklad z papáji alebo z manga, ale existuje i keňské víno z hrozna. Obľúbené sú aj biely rum Kenya Cane a kávový likér Kenya Gold.